Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kopanje muc

Pojdi na stran 1 , 2
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. nov 2011 11:11
Povezava do prispevka
Kakšen odnos pa imajo kaj vaše mačke do kopanja? Vse muce, ki sem jih imela v življenju, so me hotele ubiti že, če so slutile, da sploh razmišljam o tem.
 
No, moja Nika je imela včeraj tuširanje že pred sedmo za dobro jutro. Sva z mojim po nesreči razsula že zmešano barvo za lase in je seveda ona dobila kar nekaj stran, ker pač mora povsod nos tiščati zraven. Pa mi ni drugega preostalo, kot da sem jo prijela in dala pod tuš. Se ni nič bunila, edino 1x je hotela iti ven iz bane. Pa še vedno kar naprej sili v kopalnico, očitno ima po tuširanju še raje vodo
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
emchy
Starost: 34Pridružen: 11. feb 2009Prispevkov: 816Kraj: niham med ptujem in ljubljano:)Status:Offline
Objavljeno: 17. nov 2011 11:45
Povezava do prispevka
Moj mačkon sicer mijavka med kopanjem, ampak vseeno lepo sedi in čaka, dokler ni konec. Sicer pa sem ga že od majhnega navajala na pregled zob, kopanje, česanje, pregled ušes itd, tako da res nimam nikoli problemov.Včasih mu sčistim ušesa itd... pač, vedno pride prav to. Naša prejšnja mačka bi te prej celega spopraskala in pogrizla, preden bi se pustila kopati.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. nov 2011 12:19
Povezava do prispevka
Moja me UBIJE. Iz zlate lepe kosmate kepice se spremeni v brutalno catzillo. Sinth imaš srečo, da ima Nika tak odnos, ti emchy tudi 
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
estelle
Starost: 38Pridružen: 30. maj 2008Prispevkov: 3817Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. nov 2011 12:46
Povezava do prispevka
A potem je finta v tem, da jo moraš že od malega navaditi na vodo, da se da kasneje kopati?
"As we advance in life it becomes more and more difficult, but in fighting the difficulties the inmost strength of the heart is developed." -
-- Vincent Van Gogh
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. nov 2011 13:03
Povezava do prispevka
Nimam pojma, ker moja je stara 1 leto, pa sem jo sedaj prvič stuširala silom prilike, pa ni bilo problema. Moj mi je rekel, da naj ne delam tega, ker me bo mačka ubila. Ker zna biti drugače prava zverina, ko ji je, sedaj pa je bila kot cuker.
 
Je pa res, da nikoli ni imela strahu pred vodo,  vedno sili v kopalnico, se hoče igrati z vodo v umivalniku, pa z vodo, ki curlja iz tuša.
 
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
riry
Starost: n/aPridružen: 8. apr 2005Prispevkov: 357Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. nov 2011 14:26
Povezava do prispevka
estelle je napisal/a
A potem je finta v tem, da jo moraš že od malega navaditi na vodo, da se da kasneje kopati?


Po mojem je bolj odvisno od karakterja mačke. Npr. mačka od babice, ki sem ji jo že odraslo "podtaknila", ni imela nobenih pritožb med kopanjem - ok, videlo se ji je, da ne uživa, ampak je potrpela. Moj mačkon je bil tudi v odrasli dobi prvič skopan in je šlo tudi brez problemov. Sta pa oba velika crkljivca in flegmatika.
Medtem, ko naša pokojna mačka....ledena princeza - najprej sem ji kremplje postrigla, sebe oblekla v fajn debelo majico z dolgimi rokavi in upala na čim manj poškodb.

Se mi pa zdi kopanje mačk v bistvu brezveze. Ker če bi hotel mladiča navadit, bi ga moral najbrž vsak teden 1x skopat, to pa ni najbrž najbolje za samo kožo in dlako. Babičina mačka je bila tako 2x skopana do sedaj (protibolšji šampon, pa ker je bila prej zunanja), naš 1x (ko je šel v varstvo k moji mami, pa se je polulal v boxu), pokojna mačka pa tudi zaradi bolhic kot mladič, pa še enkrat kasneje, ko sem najbrž dobila idejo, da bi jo po 10 letih lahko skopala.
0
Nazaj na vrh
awy
Starost: 34Pridružen: 11. mar 2008Prispevkov: 641Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. nov 2011 14:42
Povezava do prispevka
Jaz imam 2 mački. Ena je prijazna, druga je nesramna, se ne pusti božat in piha in prha in praska, če jo samo dvigneš.
Ampak ko pa ju kopamo (vsako posebaj) se pa stvar obrne. Ta prijazna, začne mjavkati, praskati, kar naprej sili iz banje in se od strahu celo polula. Čista "catzilla", kot pravi Tikka  Enkrat sva s fantom celo dogajanje snemala Njemu je potem krempelj zapičila v podlaht in povlekla, tako da mu je razparala pol roke (no, malo pretiravam...bila je precej globoka rana, kakšnih 10 cm v dolžino)

Druga, ki pa ponavadi velja za zoprno. Pa med kopanjem samo mijavka, ampak je pridna in čiča pa čaka da bo konec

Pol so pa tako smešne, ko zgledajo kot ene mokre podganice in jih zavijemo v brisačke kot en mačji burito
0
Nazaj na vrh
riry
Starost: n/aPridružen: 8. apr 2005Prispevkov: 357Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. nov 2011 15:13
Povezava do prispevka
Zanimivo, čisto kontra izkušnja. Očitno res ne gre posploševati, sem pa vesela, da je naš med neproblematičnimi, če se bo treba še kdaj namakat.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. nov 2011 15:55
Povezava do prispevka
Fantova mačkica je hotela po gibljivi cevi od tuša splezati iz kadi, ko se jo je tuširalo.
Razen mijavkanja pa se je tuširanje potem še kar ok izteklo....
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. nov 2011 0:41
Povezava do prispevka
Mhm... mi v glavnem nismo nikoli kopali mačk... se mi ne zdi potrebno. Je pa vsekakor res, da je odvisno od karakterja (ta se res grozno razlikuje) mačka in od tega, če se jih navadi od majhnega. Samo pol moraš kopanje res ponavljat in ne vem koliko je dobro... Če smo kdaj kopali kakšnega je bilo zato, ker je bilo nujno potrebno... Pred kakimi 15 leti se spomnem, da nam je en prišel domov ves od olja, verjetno avtomobilskega... tisto je bilo res grozno... Še parkrat se je kaj takega zgodilo, ne z oljem... Edino eno mačko sem se trudila kopati, ker je bila boga vedno polna bolh. Že od majhnega. Frontline-a smo se takrat po zelo negativni izkušnji skušali izogibati itd. Ta muca je bila najbolj neagresivna in flegmatična mačka kar sem jih imela. Tudi pri kopanju je bila vedno izredno pridna. Potem, ko je postajala starejša smo spet začeli uporabljati razne preparate ala frontline in potem, ko je kakšni dve leti nisem kopala, sem se odločila, da jo bom spet. Seveda nisem bila nič pripravljena, bilo je vroče poletje, jaz pa pomanjkljivo oblečena... Komplet me je spraskala... Imela sem eno prasko od nekje vratu do spodnjega dela trebuha... sploh mi ni bilo jasno kako... Zaradi bolh sem kopala tudi mačka od none... ta je bil tudi izredno priden... Zelo velike probleme pa imamo s kopanjem psa... to je pa res cel podvig...

Sem pa res mnenja, da mačk ni potrebno kopati ker so zelo čiste živali... No, razen v primeru bolh... Nekatere so res bolj nagnjene k temu... To mi ni bilo nikoli jasno zakaj...

Drugače pa je boljše mačke navajat počasi na vodo... Najprej jih npr dat samo v en lavor z malo vode... potem jih močit samo z lončkom vode...pač res počasi in postopoma... najprej brez tekoče vode... sploh brez tuša... tega se res bojijo... Tako jim prišparate kako travmo...
https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. nov 2011 10:09
Povezava do prispevka
Čim manj kopat muce, imajo zelo občutljivo kožo. Priporoča se ponavadi če je potrebno (če se umaže, driskica ipd.) in pri določenih pasemskih mucah, načeloma pa ne. Jaz sem mojo skopala samo 2x in to ko je prišla k hiši kot majhna muca (ja, catzilla z 300 grami) in pol še 1x ko je imela prebavne težave in ker ima daljšo dlako je bila fujinfej pa sva imeli cele borbe. Sploh za muce, ki se polulajo od strahu ali kaj podobnega, kar pomeni da jim kopanje predstavlja grozljv stres, res ni priporočljivo kopanje.
 
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
eye
Starost: 42Pridružen: 4. okt 2011Prispevkov: 832Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 18. nov 2011 10:37
Povezava do prispevka
Jaz sem tudi mojo skopala, ko sem jo dobila, sedaj pa jo ne več.
Življenje je lepo :)
0
Nazaj na vrh
Dominika
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2009Prispevkov: 1020Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. nov 2011 11:19
Povezava do prispevka

Tudi moja je bila skopana samo par dni po prihodu v svoj novi dom. Sedaj ni potrebe ker je samo notri.Je bila pa takrat kar precej nezadovoljna ( beri: do konca podivjana, jaz, naivnica, do konca spraskana), zato je zdaj čist natur.
Sem pa imela mucka, ki je zelo rad imel vodo in pri njemu ni bilo težav. Vse je bilo narejeno kar v igri.
Mislim pa, da je zunanjohišne potrebno malo večkrat skopati, ker imajo več možnosti, da se umažejo, ampak ne pretiravati. Se spomnim kako so moje mucke, ko sem bila še doma pri starših, prav lepo pozimi dišale po dimu, poleti pa po travi. Prav lepo jih je bilo stisniti k sebi. Moja hišna muca pa samo kdaj pa kdaj diši po kakšnem parfumu, ki ji ga pri crtljanju nehote nanesem na kožušček, kar mucam sploh ne paše.
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. nov 2011 11:44
Povezava do prispevka
Tudi našega mačkona in mačkonko je hčerka skopala le takrat, ko smo ju (ne oba skupaj, z zamikom leta in pol) pripeljali domov. Pa so bile kar hude borbe, čeprav sta bila oba majhna majhna, sploh mačkica. Potem pa se teh podvigov nismo več lotevali in niti ni potrebe. Sta večinoma notranja, čez poletje sta le na domačem vrtu pod nadzorom in z oprsnicama na fleksijih.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 18. nov 2011 22:32
Povezava do prispevka
Tikka je napisal/aČim manj kopat muce, imajo zelo občutljivo kožo. Priporoča se ponavadi če je potrebno (če se umaže, driskica ipd.) ...


Muce se same umivajo in so nasploh super čiste živali.

Znanka (to je bilo sicer že kakih 20 let nazaj) je svojega notranjega perzijca kopala vsak teden in sva se total skregali zaradi tega, ampak je bila pač 'pametna' in ji nisem mogla dopovedati, da to ni ok. No, ko je potem revež fasal tako alergijo/ekcem, da je bilo groza, in je nikakor niso mogli pozdraviti, pa še trajala je leta in leta (ne vem, kako se je končalo potem, ker sem se preselila), sarcasm on/ je bilo pa dobro. sarcasm off/
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kopanje muc
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.