Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

House OT

Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 26. dec 2008 15:58
Povezava do prispevka
Kirka je napisal/aMene pa zanima, kje v ljubljani se da zvečer dobro žurat?
 In pod žur mislim, da je populacija v povprečju  nad 23. let, da je muzika na katero se da plesat (house, trance, ipd odpade), da je normalen folk notri, ki pleše in ne sedi samo.


Hm, še ena, ki se ne spozna na glasbo oz. mi ta izjava na to nakazuje (s čimer ni nič narobe, me pa zmotijo take izjave). House je namreč najbolj pesna glasba, kar jih je in jo vrtijo po plesnih klubih po celem svetu. Ne, ne govorim o tem, kaj je komu všeč - govorim o dejstvu, da je house plesna glasba. Če vam je všeč ali ne, je pa vaša stvar.

Primer (sicer žal skomercializiranega) house-a, namenjenega širokim množicam:
http://www.youtube.com/watch?v=beGjncfEPt8
http://www.youtube.com/watch?v=wiG-TgYjHP8

Če pa po mnenju koga to ni plesna glasba (jep, to je house), potem pa očitno živimo vsak v svojem (glasbenem) svetu.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 40Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. dec 2008 16:37
Povezava do prispevka
Mislim, da je hotela reči, kje se vrti kaka plesna glasba, pa da le-ta ni house, ne pa da house ni plesna glasba. Katera je najbolj plesna glasba, kar jih je, pa težko takole posplošimo. Po moje je že valček bolj plesna glasba, pa čeprav meni ne house ne valček nista preveč blizu.

Tudi tisto, kdo se spozna na glasbo, težkp posplošimo. Jaz bi zase rekla, da se kar nadpovprečno spoznam na glasbo, poklicni glasbeniki se še mnogo bolj, pa lahko eno figo vemo o housu.
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
LIVvy
Starost: 41Pridružen: 4. jan 2006Prispevkov: 4786Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. dec 2008 16:44
Povezava do prispevka
No, jaz sem Kirkino izjavo razumela drugače. Ni trdila, da house ni plesna glasba, ampak da ona ne išče lokalov s takšno vrsto glasbe. S tem podatkom je samo malce je specificirala svoj izbor. Ni izločila housa iz skupine plesnih zvrsti, ampak ga je izločila zgolj glede na svoje preference plesne muzike.
0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 40Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. dec 2008 16:48
Povezava do prispevka
Ekzekli. 
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
darkviolet
Starost: 45Pridružen: 27. sep 2008Prispevkov: 189Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. dec 2008 16:52
Povezava do prispevka
Res čisto nepotreben sarkazem s strani urednice ,ki je očitno površno prebrala post...
0
Nazaj na vrh
Talita
Starost: n/aPridružen: 24. nov 2005Prispevkov: 989Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. dec 2008 17:12
Povezava do prispevka
Hm, jaz pa Kirkin post razumem natančno tako kot Tanja, čeprav je seveda čisto mogoče, da je Kirka hotela povedati nekaj drugega kot to, kar je izpadlo...

Drugače pa se strinjam, da je v Ljubljani kar težko najti lokal, kjer ne bi bili sami mulčki, pa ne glede na glasbeno zvrst...
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 26. dec 2008 17:27
Povezava do prispevka
darkviolet je napisal/aRes čisto nepotreben sarkazem s strani urednice ,ki je očitno površno prebrala post...


Hm, ena preprosta razlaga je sarkazem? Jaz sem sporočilo tako razumela (morda tudi zato, ker velikokrat slišim, "ne maram razbijanja kot je house") in sem v nadaljevanju pojasnila, kaj je house. Pa očitno se da to razumeti na več načinov (pais in livvy, pa jaz in talita). Jaz bi razumela tako kot Livvy in Pais, če bi v oklepaju pisalo pa da tudi ni house ali trance., tako pa se navedeno v oklepaju razume kot naštevanje tega, na kaj naj se ne bi dalo plesat.
O 'površnosti' bi se pa tudi dalo debatirati, kajti urednica je iz takega 'foha', da ji je natančno izražanje zelo blizu, zato je tudi razumela napisano tako, kot je.

Sicer pa mislim, da v LJ ni nikjer za žurat (oz. vsaj zame ne). Sploh cela Slo je precej švoh, kar se tega tiče, ampak spet odvisno od tega, kaj pričakujete oz. kaj je za vas dober žur, ker si najbrž tudi to razlagamo/predstavljamo vsaka po svoje.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. dec 2008 17:36
Povezava do prispevka
LIVvy je napisal/aNo, jaz sem Kirkino izjavo razumela drugače. Ni trdila, da house ni plesna glasba, ampak da ona ne išče lokalov s takšno vrsto glasbe. S tem podatkom je samo malce je specificirala svoj izbor.

Točno tako.
V oklepaju pa sem napisala zato, ker ne iščem lokalov, kjer vrtijo house glasbo, ampak bolj 'komercialno' muziko.
Se pravi, pozna katera kakšen lokal, kjer se vrti muzila ala Tony Cetinski, .. muzika, ki se vrti na Radio Hit, Center.. ?

To, da ne obstajajo lokali, kjer se da fino žurat mi je pa čedalje bolj jasno. Sploh, če si še izbirčen glede glasbe (se pravi, da ti ni vseeno na kaj bi žural)- tukaj me spet ne narobe razumeti (ne mislim, da ljudje, ki so izbirčni ne marajo house). S tem mislim na to, da je v Ljubljani najverjetneje 10 lokalov, kjer se da žurat, od tega jih je 5 s house glasbo, 2 s salso, 2 z yu-go glasbo .. se pravi, da ti na koncu ostane samo par lokalov z muziko, ki ti je všeč.  In jaz bi rada izvedela, kateri so tisti lokali, ki vrtijo komercialno glasbo (tj, glasbo na katero jaz rada žuram)?
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. dec 2008 18:48
Povezava do prispevka
Take scene pa pomoje v Ljubljani ni tako težko najti, lahko probate npr. v kakšni Emonski kleti, samo glede starosti folka nisem ziher (mi smo tja hodili v srednji šoli :D).

Drugače je pa moje mnenje tudi tako, žal:
Tanja je napisal/aSicer pa mislim, da v LJ ni nikjer za žurat (oz. vsaj zame ne). Sploh cela Slo je precej švoh, kar se tega tiče, ampak spet odvisno od tega, kaj pričakujete oz. kaj je za vas dober žur, ker si najbrž tudi to razlagamo/predstavljamo vsaka po svoje.

Jaz v Ljubljani ful pogrešam kakšno lounge, nu jazz, downtempo varianto. Če bi že morala nekaj izpostavit, so mi od trenutne "ponudbe" najbolj všeč disco partiji v Cvetličarni Mediapark, sploh kadar je lajv bend. Sicer je muzka najbolj zame v K4, na Metelkovi (Gala Hala) in v Sub Subu, ampak v štirki se nisem nikoli preveč dobro počutila (klet z nizkimi stropi , mogoče sem malo klavstrofobična), sploh se mi pa ne da več veliko hodit ven, raje imam domače partije (leta delajo svoje LOL).
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
House OT
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.