Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Hiperbarična kisikova terapija

Nocturna
Starost: 122Pridružen: 2. dec 2010Prispevkov: 44Kraj: IstraStatus:Offline
Objavljeno: 4. mar 2014 22:01
Povezava do prispevka

Zdravo!

Je bila morda katera na hiperbarični kisikovi terapiji? Baje, da je za vse mogoče. Jaz sem danes začela s terapijo zaradi poškodbe na koži (naj bi pospeševalo celjenje). Kar sem zasledila se to pri nas najbolj uporablja pri športnikih. V tujini je priznano in del 'uradne medicine', pri nas zaenkrat še samoplačniško. Ima katera izkušnje s tem?

Hvala in LP

0
Nazaj na vrh
Nocturna
Starost: 122Pridružen: 2. dec 2010Prispevkov: 44Kraj: IstraStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2014 20:14
Povezava do prispevka

Poročam o terapiji. Bila sem vsega skupaj 10x. V bistvu prideš tja, grež v komoro in si not 1,5ure in vdihuješ čisti kisik pod pritiskom. Kot sem že zgoraj napisala, sem primarno šla zaradi celjenja poškodovane kože (neurodermatitis, ki se nikakor ni hotel zaceliti, na členkih sem imela dobesedno 'luknje', trajalo je že skoraj 3 mesece). Po cca 5 obiskih se mi je koža na rokah dejansko zacelila. Dermatitis pač ni izginil, na srečo ni tako hudo kot pred terapijo. 

Predvsem pa sem bila navdušena nad ostalimi 'stranskimi učinki'. Stanje moje kože se je nenormalno izboljšalo, kar sama najprej nisem opazila (manj mozoljev, bolj čista, lepša koža), so pa opazili drugi smiley. Poleg tega sem se teh 10 dni redno ukvarjala s športom, na kar me je zdravnik že na začetku opozoril, ker naj bi nekateri imeli težave s spanjem. Posledično je bilo tudi splošno počutje boljše in tudi na telesno aktivnost sem se nekako 'navadila', da to 'mora bit vsak dan', če ne mi nekaj manjka. 

Med terapijo sem bila v dveh različnih komorah, ena je bila mehka, kot ena vreča, druga pa trda (v kateri je bil tudi višji tlak). Baje je boljše, če je tlak višji (sem prebrala na nekaj forumih), ampak sama nisem zaznala nobene razlike, razen začetnih 10min, ko je potrebno izenačevati pritisk.

Slaba stran je definitivno čas, ki si ga je potrebno vzeti (vsak dan 2urismiley) in to, da posamezna terapija stane okoli 100eur.

Sama sem z rezultati zadovoljna, upam, da bodo učinki trajali čim dlje časa.

 

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Hiperbarična kisikova terapija
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kmetijstvo je temelj sodobne civilizacije, vendar je ustvarilo nočno moro za naše zobe – kmetijska revolucija je spremenila vse in to dejstvo je nemogoče zanikati.