Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Čičerika in humus

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2005 11:52
Povezava do prispevka
Skuhana čičerka v solati
Na koncu zmešamo s feto


Čičerka je zelo zdrava.Sestavine: 30 dag suhe čičerike, šopek mlade čebulice, šopek redkvic, rdeča paprika, 20 dag fete, peteršilj, olivno olje, kis, sol, poper.

Čičerko čez noč namočimo in jo naslednji dan skuhamo. Mlado čebulico narežemo na kolesca. Redkvice prerežemo, papriko narežemo na trakove. Feto narežemo na kocke.

Nekaj žlic kisa in olja zmešamo, začinimo s soljo in poprom. Odcejeno in ohlajeno čičerko, mlado čebulico, redkvice in papriko prelijemo z oljem in kisom. Zmešamo ter potresemo s feto in nasekljanim peteršiljem.
 
 
Naslov je bil popravljen zaradi neuporabe velike začetnice. Hvala za razumevanje, moderatorka Staša
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2005 16:39
Povezava do prispevka
Lahko vprašam kaj je to feta?
 
Ravno včeraj sme hotela odpreti temo z nalsovom čičerika. Punce a je bolj zdrava od fižola? V čem se razlikujeta?
 
Pa da še izkoristim...
 
Kako je z fižolom in grahom? sta visoko kalorična? Kaj vsebujeta?
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2005 17:55
Povezava do prispevka
Feta je sir. Mislim, da grški. Tak slan je.
0
Nazaj na vrh
Glory
Starost: 45Pridružen: 6. nov 2003Prispevkov: 3914Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2005 17:55
Povezava do prispevka
Mi doma delamo mineštrico in čičerike in je BBB. Drugače je odlična tudi v solati. Kupujemo pa uno že skuhano v konzervi.
Glory ima vas rada >:D<
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2005 17:57
Povezava do prispevka
Aja, še to. Fižol in čičerika sta obe stročnici. Težko je reči, katera je bolj zdrava.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2005 20:03
Povezava do prispevka
Sonjavo ima prav, Feta je grški sir.





(meni osebno   in še enkrat ).
0
Nazaj na vrh
Eowyn
Starost: 40Pridružen: 8. jan 2005Prispevkov: 1214Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2005 20:12
Povezava do prispevka
Meni je pa  Feta eden najboljših sirov
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2005 20:26
Povezava do prispevka
Meni tudi.
0
Nazaj na vrh
Ajda
Starost: n/aPridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 599Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2005 21:09
Povezava do prispevka
Mmmm feta mmm čičerika. Feta mi je eden boljših sirov sploh pa v grški solati je odlična! Čičeriko pa imam tudi ful rada. Največkrat v mineštri pa v solati sem jo pa dala tudi že v navadno zelenjavno juhico. Solato imam pa kar eno izi varijanto (ko se mi mudi oz. ne da kaj posebnega pripravljat) - 3 žlice koruze, 2 žlici čičerike + 2 žlici leče - kis in malo soli - mmmm pa včasih tuna zraven.
0
Nazaj na vrh
Silver
Starost: -14Pridružen: 22. apr 2004Prispevkov: 2597Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 13. sep 2006 8:31
Povezava do prispevka
Pozna katera kak okusen recept za enolončnico s čičeriko
If you lose your mind
there s more space left
for poetry.

-Loesje
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. sep 2006 11:05
Povezava do prispevka
Jaz sem bila nekaj časa dobesedno obsedena s čorbami s stročnicami.

Pri meni je zadeva izgledala takole:

Na olivnem olju sem zdušila čebulico, dodala česen in začimbe (po trenutnem navdihu: timijan, šetraj, origano, malo čilija, karkoli se mi je pač zaluštalo). Nato sem dodala narezano zelenjavo (obvezno: zelena, korenček, malo kolerabice, dodatno: bučke, brokoli, cvetača...). Vse skupaj sem zalila z vrelo vodo in dodala stročnice. Ponaavdi sem kupila kar mešanico stročnic (fižol, leča, čičerka). Juhico sem kuhala kakih 45 minut (odvisno od stročnic). Kuhano grobo spasiram s paličnim mešalnikom. Fino je, ker juho lahko zmrzneš.

Lečino juho pa pripravim takole:

Na ol. ollju prepražim čebulo, dodam česen, 1 svež paradižnik narezan na krhlje in nariban ingver (ne na kockice). Začinim (sol, poper, limonina trava, čili, včasih dodam tudi malo curryja v prahu). Nato dodam lečo in na kocke narezan krompir. Zalijem z vodo in skuham. Ko je skuhano, juho na grobo spasiram s paličnim mešalnikom. Postrežem s krhlji limone.
0
Nazaj na vrh
__Maja__
Starost: 48Pridružen: 25. nov 2004Prispevkov: 114Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 14. sep 2006 9:35
Povezava do prispevka
Meni je super ta http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1423 recept. Priporočam še malo čilija, da bo pikantno Wink
0
Nazaj na vrh
stormer
Starost: 42Pridružen: 28. sep 2006Prispevkov: 8Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2006 19:07
Povezava do prispevka
Vem za juho iz čičerike, ki sem jo jedel kaki dve leti nazaj. Skuhal jo je kolega, ki je odraščal v Jordaniji. Jordanija je kot vemo dežela, kjer prevladujejo zelenjavne jedi.

Sicer se ne spomnim koliko časa je potrebnega za pripravo, je pa potrebno enako dela in malo manj časa kot za navadno govejo juho.

Sestavine:
2 čebuli
1 pločevinka čičerike v lastnem soku (mislim da je bila težka 500g)
2 žlici sezamovega olja
3l vode
sol
poper
limonin sok

Pripravimo lonček (cca. 3dl), v kateremu z vodo namešamo koktejl začimb - 3 žličke vegete, 1 žlička bazilike, ščepec origana, žličko paprike.
Se pravi, čičeriko ocedimo in nato prepražimo na sesekljani čebuli in česnu. Ko čebula porumeni (ne porjavi, kot telo na soncu), zadevo zalijemo s prej pripravljenim lončkom, še malo premešamo, da se začimbe vpijejo v čičeriko in nato zalijemo s 3l vode.

Ko je čičerika razkuhana (rumena barva vode), juho precedimo in usedline prepasiramo s paličnim mešalnikom (ali navadnim mikserjem). Potem nastalo mezgo zmešamo v juho in serviramo na krožnik.

Priporočam, da si v juho nakapljate nekaj limoninega soka, kateri popolnoma spremeni okus te juhe. Solite in poprajte po svojem okusu.

Dober tek!
Rad zvem kaj novega ;)
0
Nazaj na vrh
stormer
Starost: 42Pridružen: 28. sep 2006Prispevkov: 8Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2006 19:23
Povezava do prispevka
Iz čičerike se da naresti tudi odličen namaz, ki je zelo lahek. Edini problem je, ker ta vsebuje česen....

U glavnem spet potrebujemo pločevinko čičerike v lastnem soku, katero precedimo. V skledo stresemo čičeriko, dodamo veliko žlico sezama, žličko sezamovega olja, strok česna (katerega prej sesekljamo) in zadevo spet prepasiramo s paličnim mešalnikom.

Ta namaz je odličen še približno kak teden po nastanku (seveda shranjen v plastični posodici).

Kruh uporabite po lastnem okusu.

Dober tek!

Rad zvem kaj novega ;)
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 7. apr 2007 12:19
Povezava do prispevka
Meni je čičerika zelo všeč, pa še zdrava je, tako kot vse žitarice. Na prehrambeni piramidi zavzemajo najpomembnejše mesto. Čičeriko dodam k ješprenju in fižolu. Nam je zelo okusna. Vedno jo namočim in skuham sama. Recept za solato od Barbi me je navdušil

Feta, na 100g ima 279 kcal; maščobe 21,4g, beljakovine 17,9g, OH 1,43g. Prepisano s pristnega grškega sira Roussas.

mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Čičerika in humus
Stran 1 od 6
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.