Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Benzoyl peroxide - benzoil peroksid proti mozoljem

cokolina
Starost: 38Pridružen: 11. dec 2006Prispevkov: 726Kraj: koperStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2008 14:53
Povezava do prispevka
 
učinkovito antibakterijsko sredstvo za zdravljenje in odpravljanje
aken. Ima sposobnost, da prodre v poro in tako zatre bakterije, ki
povzročajo akne. Je precej nedražeč, njegova prednost pa je tudi v tem,
da bakterije nanj ne razvijejo odpornosti, kot jih na antibiotike. Na
voljo je v 2,5% do 10% koncentraciji in vedno je priporočljivo začeti z
najnižjo.

To sem skopirala iz razpredelnice sestavin. Zanima me kateri slovenski izdelek vsebuje to sestavino ?
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2008 15:55
Povezava do prispevka
Najbrž noben, ker se te sestavine pri nas ne sme prodajati v prosti prodaji, razen morda v lekarnah. Tako, da tam vprašaj.

Sicer pa je lahko precej dražeč in izsušujoč, sploh v višjih koncentracijah in ima oksidantivno delovanje, zato ga jaz ne priporočam oz. morda le, če vse ostalo odpove (salicilna, mlečna, glikolna, azelainska kislina kislina, retionidi, olje čajevca).
(slovar je zaenkrat zgolj PC prevod, treba ga je še dopolniti)
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
cristallyne
Starost: 46Pridružen: 21. mar 2006Prispevkov: 2686Kraj: NMStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2008 7:01
Povezava do prispevka
Mogoče bi se tale dobil

image file name: 2ke2bfe165fa.jpg

Dermalogica Special Clearing Booster

Product Information

Dermalogica Special Clearing Booster: A topical treatment for acne breakouts.

Description: Special Clearing Booster contains 5% Benzoyl Peroxide, zinc sulfate, tea tree and sage. These nourishing ingredients control bacteria, soothe irritation and fight agains free radicals. This fragrance- and colorant-free formula kills blemish-causing bacteria, thereby promoting a clearer, healthier complexion.

Recommended Use: Cleanse the skin thoroughly before applying. Cover the affected area with a thin layer 1 to 3 times daily. Because too much drying of the skin may occur, start with one application daily and then gradually increase to 2 or 3 times daily if needed or as directed by a physician. If bothersome dryness occurs , reduce application to once daily or every other day. If going outside use a sunscreen. Allow Special Clearing Booster to dry then follow directions of the sunscreen labeling.

For external use only, not to be swallowed. Avoid contact with eyes. If contact occurs, flush thoroughly with water. If irritation develops, discontinue use. Keep out of reach of children.

Active Ingredients: Benzoyl Peroxide (5.0%)

Inactive Ingredients: Water (Aqua), PEG-8, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower/Leaf/Stem Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Anthemis Nobilis Flower Extract, Tilia Cordata Flower Extract, Centaurea Cyanus Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Hypericum Peforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Nasturtium Officinale Flower/Leaf Extract, Arctium Lappa Root Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Fruit Extract, Hedera Helix (Ivy) Leaf/Stem Extract, Saponaria Officinalis Leaf/Root Extract, Melaleuca Althernifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Hydrolyzed Algin, Zinc Sulfate, Allyl Methacrylates Crosspolymer, Benzophenone-4, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Aminomethyl Propanol, Propylene Glycol, Polysorbate 20, Tetreasodium EDTA, Cparylyl Glycol, Chlorphenesin, Phenoxyethanol.
"Dve stvari sta brezmejni: vesolje in človeška neumnost. Za vesolje nisem povsem prepričan".(Einstein)
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2008 8:14
Povezava do prispevka
Paula ima eno zadevo z BP (sicer se pa strinjam s Tanjo, jaz tudi tega ne bi uporabljala oz. samo kot zadnjo možnost): Blemish Fighting Solution
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
cokolina
Starost: 38Pridružen: 11. dec 2006Prispevkov: 726Kraj: koperStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2008 16:11
Povezava do prispevka
Ubistvu jz nisem vedla sploh, da je to škodljivo. Vem samo da se v tujini prodaja in da ful hvalijo. Tudi tisti PROACTIVE al kaj je, jo ima.
 
Torej nič iz tega;) Je salicina boljša
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 19. apr 2012 12:43
Povezava do prispevka
Citiram v ustrezno temo:

KrvavaMeri je napisal/aA uporablja kdo benzoyl peroxide v boju proti aknam? Jaz sem z eBaya naročila Oxy 5 (5% BP) in ga pred nekaj dnevi prejela.

Zdaj sem ga uporabila zgolj trikrat in mi je že odpravil nerazvite mozolje na čelu. Pred tem sem namreč uporabljala Skinoren, ki je nekako ustavil rast mozoljev in so ostajale samo bulice namesto mozoljev (nekatere sem lahko potem iztisnila). Oxy pa je odpravil tudi te!
Vse lepo in prav, ampak tega izdelka je samo 10g, kar bom porabila v zelo kratkem času ob redni uporabi. Ima kdo priporočilo še za kakšen izdelek (z normalno ceno)? Smile

Hvala vsem.*rožica*


st je napisal/a
Benzac-AC-5-Acne-Gel-50g
BP-GEL-10

Kolegica je uporabljala in je bila zadovoljna.

In, če kaj pomaga ... teh izdelkov je malo morje ...
link

Osebno žal nimam izkušenj. Lp, srečno.


V bistvu je izdelkov z b.p ogromno, samo iščeš pod tem imenom (torej b. p.), ne kakšne blgovne znamke. Pa 5 % je že kar močan, morda bi veljalo poskusiti z 2,5 %, zna enako pomagati z manj/nič draženja in izsuševanje kože (ki je, kolikor se spomnim, eden
glavnim problemov izdelkov z b.p.).

KrvavaMeri je napisal/aNajlevša hvala, St in Tanja. Šele zdaj vidim, da je bila tema vmes aktivna. Embarrassed

Nekako sem ugotovila, da je izdelkov ogromno, ampak se bojim, da bo kakšen zelo čudne konsistence ali bo še dodatno izsuševal kožo. Pa vedno se rajši zanesem na konkretno mnenje kakšnega zadovoljnega uporabnika, še posebej če je s PL. Smile
Zdaj itak na eBayu vidim, da se dobi tudi tega mojega v večji embalaži (25g) in ni bistveno dražji, kar je plus.

Bi pa poskusila z 2,5%, če bi imela priložnost, ker sem zadnjič slišala na Paulinem podcastu, da je bila opravljena neka raziskava, ki dokazuje, da je 2,5% enako učinkovit kot 5% ali 10%. Ker zdaj imam že po nekaj dneh bolj izsušeno kožo, ki je malo hrapava in se lušči. Tako da bi bil 2,5% popoln za redno uporabo, ker sem včeraj že morala narediti pavzo.
Danes pa naprej.


Ja, 2,5 % večini super pomaga, tako, da res škoda obremenjevati kožo z višjimi koncentracijami. Super, da si našla večjo embalažo!
Si ugotovila, da ti b.p. pomaga bolj od vsega ostalega proti nečisti koži?

KrvavaMeri je napisal/aDa, vsekakor je viden največji napredek. Pa sem preizkusila PC 2% BHA gel (pred nekaj leti), olje čajevca, Diacneal in nazadnje redno uporabljala Skinoren, ampak sem vedno dobila kje kakšen mozolj. Nič ni delovalo tako hitro in učinkovito kot BP.

Zaenkrat ga ne smem še priporočiti nikomur, ker ne vem, kako se bo obneslo na dolgi rok. Če bo dobro, se še oglasim tukaj. ;)


Cheeks je napisal/aJaz sem pred časom uporabljala benzoil peroksid (z Acne.org) in je res hitro učinkovit, hkrati je pa treba biti zelo pazljiv z njim.
Imam zelo "trpežno" kožo, pa se vseeno ni mogla navaditi na prepogosto uporabo, tako da sem ga koristila le občasno kot tretma in nato nadaljevala z običajno nego. Kožo hitro izsuši, s tem pa jo naredi zelo starikavo, sivo in brez leska, celo rdečo. Najbolje bi ga bilo uporabljati res samo na najbolj kritičnih predelih oz. samo na mozoljih in ne kar vsepovprek.

Glede koncentracije je baje bilo dokazano, da koncentracije, višje od 2.5%, niso tako drastično bolj učinkovite in samo izsušujejo, tako da je to še najboljša opcija.


katkoc je napisal/aA uporablja kdo benzoyl peroxide v boju proti aknam? Jaz sem z eBaya naročila Oxy 5 (5% BP) in ga pred nekaj dnevi prejela.


Jaz imam pa 10% procentnega Confused
Bom morala reeees na tanko mazat.

KrvavaMeri je napisal/aAuč. Jaz imam že zdaj čisto smirkovo čelo, da mu niti mazanje s kremo po BP ne pomaga prav dosti. Nimam pa novim mozoljev, tako da mi je tole vseeno ljubše. Embarrassed


Lubenica je napisal/aA samo jaz malo dvomim v benzoil peroksid kot nekaj, kar bi človek dal na kožo? Panično uporabljate UV zaščito pred prostimi radikali kot posledici UV žarkov, po drugi strani pa je benzoil peroksid eden najboljših iniciatorjev radikalskih reakcij in se široko uporablja v sintezi polimerov, ve ga dajete pa na kožo. To pomeni, da sama molekula zelo hitro razpade na dva radikala. Ajde, manj reaktivna kot recimo OH radikal, ki je res smrt za celice, ampak vseeno. :?:


Lubenica, se popolnoma strinjam; jasno je, da bp ni nekaj, kar bi kdo z veseljem uporabljal, ampak če ima nekdo težave s precej nečisto kožo in je sprobal že vse, pa nič ne pomaga (dovolj), potem je večina pripravljena poseči tudi po manj zdravih ukrepih, da se znebi težav.
Pa tudi če je sicer nega zelo kakovostna + se bp uporablja v najnižji koncentraciji (torej 2,5 %, kar sem že večkrat omenila) in ne redno, ampak le ko so resnejše težave, potem je to po mojem vseeno manjše zlo kot npr. redna slaba nega ali redno izpostavljanje UV sevanju.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
st
Starost: 11Pridružen: 24. apr 2005Prispevkov: 1859Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2012 13:27
Povezava do prispevka
Tako je. Mnogi se sploh ne zavedajo te hude nadloge, ki noče in noče izginiti, zato probamo vse sorte.
Punce, le poročajte o učinkih izdelkov, ki ste jih in/ali jih šele boste uporabljali, ker verjamem, da bi (s skupnimi močmi) znali pomagati marsikateri osebi s tovrstnimi težavami.
 


Kdor ne govori, kar misli, tudi ne bo delal, kar govori.

We are masters of unspoken words and slaves of the ones we spoke of.

;-{)
0
Nazaj na vrh
Lenccy
Starost: 122Pridružen: 14. dec 2009Prispevkov: 1254Kraj: Maribor, KoperStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2012 13:53
Povezava do prispevka
Te zadeve jaz ne bi dajala nase - ravno zaradi tega, ker vem, kaj pomeni imeti kožo, nagnjeno k aknam. Agresivne zadeve samo skurijo kožo (dobesedno), akne pa se še vedno pojavljajo, dokler se jih ne lotimo na celosten način in dokler nasedamo čudežnim kremam.
Mlade oči so svetle luči, ki dolge noči spreminjajo v jutra
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2012 16:51
Povezava do prispevka
No, jaz ne skačem od veselja, ker uporabljam BP, ampak vseeno vem, da je zame bolj škodljivo iztiskanje mozoljev, stres zaradi nikoli čiste kože ne glede na uporabljene izdelke in predolgih ur iskanja boljšega izdelka. Vzamem v zakup škodljivost, če to pomeni, da sem zadovoljnejša s seboj in nimam težav z aknami.
Nekako tako kot s kremami s kortikosteroidi, ki jih moram uporabljati zaradi atopičnega dermatitisa. Pač nič drugega mi ne pomaga. Ali se spraskam do krvi ali uporabljam škodljive kreme.

mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
CantLoveCantHurt
Starost: 33Pridružen: 25. sep 2008Prispevkov: 2109Kraj: MemoriaStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2012 22:39
Povezava do prispevka
Lenccy je napisal/a akne pa se še vedno pojavljajo, dokler se jih ne lotimo na celosten način in dokler nasedamo čudežnim kremam.


Tudi ta "celosten" način ni nič kaj bolj učinkovit kot pa te "čudežne" kreme.
Yesterday, upon the stair,I met a man who wasn't there. He wasn't there again today. I wish I wish he'd go away...
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 22. apr 2012 11:53
Povezava do prispevka

Sem tule odgovorila nekaj v zvezi s tem ...

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 9. jan 2015 13:57
Povezava do prispevka

Nekaj o benzoil peroksidu je tudi tukaj in sporočilih, ki sledijo (da se ne izgubijo info).smiley

Torej, v sredo, 2 dni nazaj sem ga (končno!!smiley) tudi jaz dobila. Sem se takoj namazala in že po 2 urah je bilo manj vnetja, mozolji bolj 'potlačeni', manj izbočeni. Je pa živa groza, ker imam nekakšen čuden izbruh na bradi, ki se samo širi.smiley Ne vem, kaj je to in samo molim, da se neha ...

Sem pa 5% vzela, OXY5:

Sem hitela pri naročanju in sem spregledala, da pošiljajo iz Singapurja, če se prav spomnim.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
manuela1986
Starost: 37Pridružen: 3. feb 2010Prispevkov: 32Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jan 2015 15:53
Povezava do prispevka
Jaz sem si tudi tole narocila danes, pa se oxy10, pa da vidimo. Ker mi nobena stvar ne premaga mini mozoljckov na bradi in zamasenih razsirjenih por na nosu.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 20. jan 2015 12:32
Povezava do prispevka

BP ne vpliva toliko na pore, bolj je za vnete mozolje. Je pa izjemno močan oksidant (pospešuje staranje kože, nastajanje tumorjev in je na sploh škodljiv), tako, da jaz ne bi uporabljala 10, razen, če 5% res ne bi pomagalo.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Benzoyl peroxide - benzoil peroksid proti mozoljem
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo