Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Aparat za peko kruha (kruhomat)

Pojdi na stran 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 2. sep 2011 12:26
Povezava do prispevka
Mislim, da je to, kako pogosto kdo uporablja kruhomat, odvisno predvsem od tega, zakaj ga je sploh kupil. Če ste ga kupile zaradi trenutnega navdiha, da bo doma vedno svež, dišeč, topel kruh, ali ker ga ima soseda, pa ima tako dober kruh ipd., potem bo najverjetneje res kmalu obsedel na kakšni polici.
Če pa ga kupiš premišljeno, ker npr. hočeš točno vedeti, kaj ješ, potem pa bo redno v uporabi.

Midva sva ga kupila skoraj dve leti nazaj. Kupila sva ga, ker hočeva vedeti, kaj jeva in jesti zdravo, organsko (bio) hrano, kjer in kolikor se pač da - brez raznih aditivov, ki imajo velik vpliv na naše zdravje. In je kruhomat redno v uporabi, kar je nekje 2x na mesec - pač nisva ravno velika 'kruhojedca'. Uporabljava izključno bio polnozrnate moke, bio kvas in bio sol ter prečiščeno vodo - tako, da dobiva res zdrav kruh. In ga še vedno ne kupujeva.
Ko je kruh pečen (vedno delam iz pol kg moke), ga razrežem na 4 enake dele in enega pustim zunaj, ostale 3 dam zmrzniti in vzamem ven, ko pojeva trenutnega.

Če bi morala pa ročno mesiti, bi pa zagotovo še naprej kupovala. Pri kruhomatu samo naliješ vodo, namečeš notri vse sestavine in na hitrem programu je pečen v 2 urah, tako, da ga samo še vzameš ven. Nobene packarije, mesenja.

Dominika, hm, meni se zdi skorja nekaj srednjega - koliko je moker pa lahko uravnavaš s količino vode - pač daš malce več in je bolj sočen. To, koliko je zbit vs. puhast pa je odvisno od moke, ki jo uporabiš - če boš navadno belo, bo puhast. Če polnozrnato pirino in rženo (ti dve uporabljam jaz), bo bolj zbit, ampak ne zelo.

Skratka, jaz ga vsekakor priporočam, če se vam ne da ročno mesiti oz. nimate časa, a želite vedeti, kaj jeste.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Dominika
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2009Prispevkov: 1020Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. sep 2011 13:06
Povezava do prispevka

Resnici na ljubo povem, da imam vedno domači kruh, ampak ne po moji zaslugi, speče ga moja mama. Sestavine sama zamesi in speče. Zelo nam je všeč njen kruh. Ampak vedno bolj mi je hudo, ker to počne, je že precej v letih in ima prav uboge roke. Pa še prav po stračevsko je trmasta in ga vedno peče, ko me ni pri njej,ker sicer bi ga lahko skupaj pekle (speče se ga več hlebčkov in se zamrzne), ker pravi, da ji je peka kruha v veselje in da ima tako občutek, da mi vsaj malo pomaga glede na to, da živimo precej daleč stran.
Tako se zanimam za kruhomat za v prihodnje, ker hočemo še vedno jesti domači kruh, ravno zaradi razlogov, ki jih je navedla Tanja.

Dekleta hvala za vaše nasvete.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 3. sep 2011 13:51
Povezava do prispevka
Evo, vidim, da ima Lidl ravno v ponudbi aparat za peko kruha po zelo ugodni ceni, če katero zanima ...
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2012 16:50
Povezava do prispevka

Punce, še kaj pečete, eksperimentirate? Jaz sem ugotovila, da mi je najboljši kruh s čebulo - ponavadi sem kar svežo zmiksala in dodala v maso, nazadnje pa sem jo prepražila skupaj z zmletimi bučnimi semeni in je NOM.smiley Je pa čebulo treba zmiksati v kakšnem eleltričnem mešalniku, na roke (vsaj pri meni) niso dovolj majhni koščki in se jih potem vidi in čuti v kruhu, kar mi je ogabno.smiley

Pa seveda kumina v rženem kruhu - ta dva sta moja favorita.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
nady
Starost: 122Pridružen: 31. jul 2012Prispevkov: 207Kraj: Planet lepoteStatus:Offline
Objavljeno: 24. nov 2012 22:36
Povezava do prispevka

Jaz sem šele začela eksperimentirati, ker sem mašinco kupila pred dobrim tednom in sem čisto navdušena smiley. Res ne vem, zakaj nisem tega storila že prej. Sedaj končno vem kakšen kruh jeva, čeprav ga sama uživam zelo malo.

 Tanja, tudi jaz sem že  razmišljala  o čebulnem kruhu, pa sem bila malo skeptična ali bo ratal, vendar bi jaz uporabila kar ocvrto čebulo,ki jo kupiš v trgovini.  smiley Če ne porata, bom uporabila tvoj recept .smiley

Ali je katera probala narediti ajdov kruh z orehi? Nisem še zasledila recepta za peko v kruhomatu, je pa res da foruma še nisem vsega pregledala . Se priporočam za kakšen nasvet ( v kakšnem razmerju se meša moka in ali je treba moko poparit? ).

 

NE ZAMUDI PRILOŽNOSTI TEGA DNE,
SAJ SE NE BODO NIKOLI VEČ PONOVILE.
0
Nazaj na vrh
nady
Starost: 122Pridružen: 31. jul 2012Prispevkov: 207Kraj: Planet lepoteStatus:Offline
Objavljeno: 26. nov 2012 10:27
Povezava do prispevka

Sem uspela pregledati forum in našla recept za omenjeni kruh in še kup drugih.smiley

Vseeno hvala. smiley

NE ZAMUDI PRILOŽNOSTI TEGA DNE,
SAJ SE NE BODO NIKOLI VEČ PONOVILE.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 26. nov 2012 11:05
Povezava do prispevka

Nady, kupljene ocvrte jaz ne bi uporabila, mi ne deluje ravno sveže in zdravo, hehe.smiley

Drugače pa če me spomin ne vara, sem tudi ajdovega z orehi že delala, ampak je ajdova moka zelooooo težka in je treba precej mešati. Je pa uspel, ker v kruhomatu težko, da ne uspe.

Moram pa tudi jaz še pogledati to temo za nove ideje.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
nady
Starost: 122Pridružen: 31. jul 2012Prispevkov: 207Kraj: Planet lepoteStatus:Offline
Objavljeno: 26. nov 2012 12:43
Povezava do prispevka

Tanja hvala za mnenje o ocvrti čebuli. Men se zdi čisto o.k.smiley,kupujem gejino, ki naj bi bila brez konzervansov in aditivov.  Je pa res da jo redko uporabljam, pa še to takrat ko me baše za čas. smiley  (grem raje ven, kot pa za štedilnik)

NE ZAMUDI PRILOŽNOSTI TEGA DNE,
SAJ SE NE BODO NIKOLI VEČ PONOVILE.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 21. avg 2014 11:09
Povezava do prispevka

JoLynn, kruh delam v avtomatu, ker kot sem že na drugi temi pisala, sem gospodinjsko komot.smiley

Je pa 'recept' zelo preprost - pol kg moke, ponavadi dam 300 ržene (polnozrnate bio) in 200 pirine (polnozrnate bio) ali 400 in 100, bio kvas v prahu, sol, vodo (350 ml uradno, ampak ržena moka nekako več popije in je treba dati malce več - nekje 0,3), po želji čebulo, kumino, semena, pirine kosmiče ... Vse vržem v kruhomat, izberem hitri program in čez 2 uri je pečen krasen, zdrav, dišeč, okusen kruh.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Ineya
Starost: n/aPridružen: 9. sep 2010Prispevkov: 2012Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. okt 2014 9:07
Povezava do prispevka

Sama sem ga imela..nekaj bolj ugodnega..Enkrat/dvakrat sem bila zadovoljna z rezultatom, nekajkrat ne..no potem je tako crknil: Sedaj pa razmišljam o nakupu novega. Morebiti priporočate katerega? 

 

A ga potem kaj zavijate v mokro krpo, da skorja ni preveč trda? 

 

 

 

Recept za srečno življenje si moramo napisati sami.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 29. okt 2014 12:25
Povezava do prispevka

Ineya, jaz imam enega starega, kupljenega pred precej leti v Mullerju (morda sem bolj za začetku te teme napisala ime, na pamet ne vem), ki mi super služi.

Trda skorja? Moja je vedno le hrustljavasmiley. Pomembna je izbira programa - menda se načeloma najbolj obnese kratki - tudi meni, drugih niti ne probam.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2014 13:13
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/a

Ravnokar sem iz pekača (kruhomata) vzela sveže pečen, popolnoma bio 100% ržen kruh.smiley Dišššiiiiii smiley

Aion je napisal/a

OT: Tanja, kakšno razmerje imaš med rženo in kakšno drugo moko? 

Aion, verjetno si spregledala - nobene druge moke nisem dala, le rženo.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Aion
Starost: n/aPridružen: 9. jul 2013Prispevkov: 511Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2014 14:39
Povezava do prispevka

Samo rženo? smileyPa ne pride trd in se ne drobi? Sama rženo moko dam v razmerju max 1:1 z belo moko, mogoče pa se moram opogumiti in dati samo rženo. Danes bo menda že treba speči svežega.smiley

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2014 14:48
Povezava do prispevka

Ja pride malo bolj zbit, vsekakor, ampak 1. mene to niti malo ne moti in 2. niti mi ni pomembno. Pšenico skušam dati na 0 v prehrani kolikor se da, ampak tudi ko primešam, primešam 100% bio neoluščeno pirino, zelo pomaga pri tem.smiley Še nikoli nisem delala s pšenično.smiley

Aja, ko primešam pirino, jo do 200 g.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Aion
Starost: n/aPridružen: 9. jul 2013Prispevkov: 511Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2014 14:55
Povezava do prispevka

Hvala za info! Če je zbit, se pri meni enostavno ne poje in klavrno čaka koga, da ga bo odrešil. Pira je vsekakor alternativa. Velikokrat mešam tudi s polnozrnato moko, pa s pšenično tip 850 - kar mi pride pod roke smiley

Nekaj bom že zmiksala smiley Kumina in čebula sta pa kjut ideji smiley (prebrala zgoraj).

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Aparat za peko kruha (kruhomat)
Stran 15 od 16
Pojdi na stran 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.