Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Alternative mleku

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 7. okt 2014 13:00
Povezava do prispevka

Hm, nisem pomislila, grem pogledat. Hvala Janamari!

EDIT: wow, easy peasy, pa še nov food processor imam, tole bo brez problema.

(vidim da preveč gledam J. Oliverja, easy peasy... smiley)

Lana34 jaz imam rada belo kavo smiley. Je pa zdaj ne smem piti, tako da je itak Bianka v akciji in moram samo najti neko ustrezno mleko.

 

Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Ogrizek
Starost: 30Pridružen: 26. avg 2013Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. okt 2014 14:18
Povezava do prispevka

Jaz dam v blender kokosovo moko in vodo. Potem pa samo zmiksam in precedim, pa je meni osebno zelo dobro! Sem delala tudi že mandljevo, ovseno, pa tudi iz ječmena sem že poskušala smiley, ampak mi je tole s kokosom še najbolj okusno.

0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 7. okt 2014 15:02
Povezava do prispevka
Tikka je napisal/a

EDIT: wow, easy peasy, pa še nov food processor imam, tole bo brez problema.

(vidim da preveč gledam J. Oliverja, easy peasy... smiley)

 

 

smiley

Pa še priporočilo za "cedilo" - jaz uporabljam DM mrežasto "vrečko" za ločeno pranje nederčkov smiley. Dobiš dve vrečki (ena večja in ena manjša ), ki staneta okrog 2,5€ (se mi zdi).

Nazadnje urejal/a Janamari 15. okt 2014 11:09; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. okt 2014 13:41
Povezava do prispevka

Ravno to sem hotela vprašat, kje dobim tega vraga! smiley Hvala Janamari!

Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 29. okt 2014 13:48
Povezava do prispevka

Jaz glede tega ne kompliciram, ker ne pričakujem enakega okusa in teksture kot jo ima mleko (in tega niti ne želim). Večinoma kupujem Berief Reis Natur napitek, ki mi je daleč najboljši, če zmanjka in ne grem v Muller, pa kar v Lidlu sojino mleko. Uporabljam pa izključno za kakav.smiley

Mi je pa res zanimivo, kako gre dejansko le za stvar navade. Potem, ko sem pred mnogo leti mislila, da se ne bom mogla navaditi na te okuse (ker sem bila pač navajena na mleko, čeprav ga nikoli nisem veliko pila), mi je danes okus mleka čuden. Vse je le stvar navade in če bi celo življenje pili te napitke in bi nam kasneje dali mleko, bi nam bilo mleko čudno. Tako, da je treba le nekaj časa vztrajati in sami ne vemo, kdaj smo se navadili na nov okus.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. nov 2014 13:19
Povezava do prispevka

Sem naredila mandljevo mleko in je bilo top - sem dodala še malo kokosovega olja, da je bilo še konkretnejše teksture.

Zanima me, kaj naj naredim z ostanki mandljev? Meni jih je škoda vreči stran smiley

 

Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 17. nov 2014 14:30
Povezava do prispevka

smiley Me veseli, da ti je bilo všeč. Kokosovo olje si dodala? Al mleko? Zanimivo, nisem še zasledila tega.

V glavnem, jaz ostanke uporabim v smoothie-jih, ali dodam v ovsene kosmiče, proseno kašo &co. - pač, te zajtrk zadeve. Mož pa uporabi te "ostanke" (oz. pulpo/moko) za kruh ... recimo, konopljino mleko dela ponavadi ravno s tem namenom, da potem ostanke uporabi za kruh. Videla sem tudi že recepte za namaze (mislim, da ravno od te avtorice, katere video sem linkala ... recimo http://www.mynewroots.org/site/2011/08/waste-not-want-not-raw-nut-pulp-hummus-2/). Al pa kaj od tega http://www.pinterest.com/holisticvoyage/almond-pulp-recipes/ smiley.

 

EDIT: Aja, to sem še želala dodati. Če želiš nekoliko bolj "sladkast" okus rastlinskega mleka, lahko dodaš kakšen datelj v blender. Ali pa vanilijo za bolj "prefinjen" okus smiley

0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. nov 2014 14:50
Povezava do prispevka

Ja, olje, za konsistenco - pa ker ga itak moram dodajati, ker sem na Low-Carb. Dodala sem še vanilijo in stevio, ker ne smem sladkega.

Medtem ko sem mešala sem dodala, drugače sam na ga kar na gosto naredila, da je bilo res kot mleko.

Hvala za namige, bom za zajtrk uporabila. Koliko časa pa kaj zdrži v hladilniku ta pulpa?

Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 17. nov 2014 14:56
Povezava do prispevka

Uf, jaz jo imam nekje dva, maks tri dni v hladilniku... kar hitro splesni. Razen, če jo posušiš; ampak s tem se še nisem ubadala. 

0
Nazaj na vrh
retro chick
Starost: 33Pridružen: 23. feb 2015Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2015 12:09
Povezava do prispevka

riževo je najbolj sladko,

meni je super ovseno ali pa sojino (samo odvisno, katera firma, z okusom vanilije je sploh super, ampak je sladko),

0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2017 8:38
Povezava do prispevka

Riževa in podobna mleka so sam sladkor Smile Da se organizem sestavi moraš vsaj 2-3 mesece bit brez "hudodelskih" virov.

Začni pri sladkorju, vključno s fruktozo. Prvi mesec je najtežji, potem pa se osvobodiš te odvisnosti. Pravzaprav sladkor na možgane deluje zelo podobno kot kokain. Malo si poglej statistiko in koleracije sladkor-bolezni in naraščanje v letih.

Tudi razhudniki so tako-tako vsaj v tej fazi. Lahko precej poslabšajo vnetna stanja.

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2017 9:42
Povezava do prispevka

Citiram v ustrezn(ejš)o temo:

skyone je napisal/a

Vem, to mi je že kozmetičarka svetovala. Naj poskusim vsaj za teden biti brez mlečnih izdelkov. Ampak meni je to težko se lotit. Vsaj probala bi rada. Riževa in podobna mleka mi niso dobra smiley

Kot sem že večkrat pisala: vse je stvar navade. Če bi celo življenje pila riževo in zdajle prvič poskusila kravje, bi se ti želodec obrnil (meni se po nekaj letih, ko ga ne pijem, ga pa nikoli nisem veliko). In kar se NAvadimo, se lahko tudi ODvadimo.smiley

Vse je stvar odločitve in vztrajnosti.smiley

Kar se tiče sladkorja v riževem mleku: to sem že n-krat slišala, pa v nobenem od mojih ga doslej še nisem našla ... nobenega sladkorja ni med sestavinami.

Nazadnje urejal/a Tanja 2. jun 2017 10:37; skupaj popravljeno 2 krat
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2017 10:27
Povezava do prispevka

Riž kot tak OH, veliko OH in to je "sladkor" Ni trsni sladkor, ampak, saj me razumeš.

Manjše zlo je ovseni napitek ali pa kokosov. Imaš tudi eritirol. Če pobrskaš za LCHF prehrano imaš ogromno napisanega o sladkorjih, glikemičnemu indeksu, OH, insulinu...Priporočam. 

Prvi mesec se splača biti BREZ sladkobnih zadev.

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2017 11:14
Povezava do prispevka

Binas, ti govoriš bolj v smer LCHF, če te prav razumem? Meni je bistveno lažje biti brez mleka in mlečnih izdelkov kot brez sladkorja. Nima pa mleko pri meni nobenega vpliva na kvaliteto kože, sladkor pa velikega. Hudičeva pogodba. Sladkor je bolj močno zasvojljiv (je to beseda?) kot kokain.

smiley

Približno 2 kg bakterij v mojem črevesju ZAHTEVA sladkor in do zdaj sem z njimi (so moji možgani in moč moje volje) izgubili vsako bitko. Žal. Kar pa še ne pomeni, da sem predala vojno.

0
Nazaj na vrh
vermilion
Starost: n/aPridružen: 29. apr 2007Prispevkov: 1181Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2017 12:15
Povezava do prispevka

Jaz se tudi že nekja časa poskušam izogibati mleku, mlečnim izdelkom sicer malo manj. Torej ne pijem mleka, pojem pa včasih kakšen jogurt, skuto, sirček. Pa še to vedno redkje. Namesto mleka uporabljam ovseni napitek, včasih tudi rižev, kokosov. Ampak vse manj, pač jem druge stvari. Tudi potrebe po mleku v kavi nimam več, sedaj mi je z mlekom prav ogabna, mastna. Včasih sem delala smoothije z dodatkom mleka / jogurta. Zdaj večinoma dam kar vodo.

Se pa res boljše počutim, sem manj napihnjena in tudi kakšen kg manj imam kot prej.

You’re a dragon. Be a dragon.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Alternative mleku
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.