Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Če bi porodnice pri porodu nehali siliti k 'pritiskanju', bi bilo za vse veliko bolje

12. maj 2017 9:20
0

Oglasno sporočilo
... nova dejstva, ki so pogosto v popolnem nasprotju z dotedanjimi. Ena izmed teh stvari je tudi sodobni porod, ki združuje več precej očitnih 'napak', ki porod otežijo namesto olajšajo. Prvi je ležeč položaj z dvignjeno medenico, ki nasprotuje gravitaciji. Porod v vodi ali čepečem položaju je lažji za porodnico in manj stresen za otroka, pa tudi negativne posledice so redkejše.
 
 
Sledi dodajanje umetnih popadkov (kemikalije) porodnicam, ki imajo povsem zdrave, normalne popadke. A tudi to še ni vse: pretirano spodbujanje k pritiskanju za iztis ploda se je v novem poskusu, ki so ga izvedli v bolnišnici v Veliki Britaniji, izkazalo kot zelo slabo, saj vodi v raztrganine in prereze presredka, ki imajo pogosto trajne posledice ne le na videz, temveč tudi počutje in samozavest žensk.
 
Tako so se v bolnišnici Medway Maritime Hospital v Kentu odločili za projekt, na podlagi katerega so ženskam nehali govoriti, da morajo 'pritiskati'. Kraljevi kolidž ginekologov in porodničarjev Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (RCOG) in kraljevi kolidž za babice Royal College of Midwives so se za ta korak odločili, ker so opazili velik porast raztrganin presredka v zadnjih letih.
 

PREBERITE TUDI: Ultrazvok morda škoduje plodu

 
V 12 mesecih, kolikor so izvajali program, je odstotek žensk s hudimi raztrganinami padel s 7% na 1%. Le kako jim je to uspelo? Preprosto: ženske pri porodu so nehali siliti k pritiskanju.
 
Nova navodila vključujejo tudi to, naj porodnice med porodom nikar ne ležijo na hrbtu, temveč probajo tudi druge položaje. Spodbujajo jih, naj se upočasnijo, sestre pa jim pomagajo pri predihavanju popadkov namesto silijo k potiskanju.
 
Tudi ko otrokova glavica in ramena pogledajo ven, babice več ne potegnejo otroka ven temveč ga le podprejo, da se zmanjša pritisk na presredek. Tudi držanje roke ob presredku zagotavlja pomembno oporo in ustvarja kontra pritisk, kar vse ščiti presredek pred raztrganjem.
 

PREBERITE TUDI: Razmik trebušnih mišic med nosečnostjo

 
Program se je izkazal kot tako uspešen, da so rezultate objavili v strokovni medicinski publikaciji European Journal Of Obstetrics & Gynaecology And Reproductive Biology, sedaj pa imajo namen ga začeti izvajati mednarodno. Rezultati sicer niso šokirali mnogih babic in porodničarjev, ki so morali delati po uradnih smernicah, a so videli, da te niso ustrezne, so pa obetavni za vse bodoče porodnice, ki bodo imele manj stresne, boleče in bolj varne porode z manj negativnimi posledicami. Vprašanje pa, koliko časa bo trajalo, da se nove ugotovitve sprejme in začne po njih ravnati - tako v korist porodnic kot tudi novorojenčkov.
 

PREBERITE TUDI: Povej mi, iz kakšne družine prihajaš, in povem ti, kdo si

 
0

Galerija

  Preberi še

  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Akasha 15. jul 2017 13:24
   V redu
  • Akasha 15. jul 2017 13:14
   Dobro
  • Akasha 15. jul 2017 13:00
   Odličen izdelek
  • Akasha 5. jul 2017 22:16
   Nisem zadovoljna
  • Akasha 5. jul 2017 22:00
   Priporočam
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  • Stasa9222 se je registriral.

   pred 11 h
   • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
   0
  • Alja je všečkal/a forumski zapis Popravilo usnjene torbice.

   pred 11 h
   0
  • vermilion je všečkal/a forumski zapis Antiperspirant.

   pred 18 h
   0
  • vermilion je všečkal/a forumski zapis Antiperspirant.

   pred 24 h
   0
  • Tanja je všečkal/a forumski zapis Golden Rose dekorativa.

   pred 2 dnevoma
   0
  Izpostavljamo
  Preden znaki staranja postanejo vidni, se z leti množijo in kopičijo, pokažejo pa se nam v obliki suhe kože, puste polti, gubic, neenakomerne površine kože in temnih lis.