Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

palisa1

  • palisa1 je napisal/a na forum v temo Melazma oz. pigmentirana koža na obrazu.

   27. sep 2017 20:41

   Zanimivo, v Franciji strmo upada jemanje kontracepcijskih tabletk: leta 2010 je KT jemalo 45% vseh spolno aktivnih žensk, leta 2016 pa le še 36% in trend še ni končan. Nekateri razlogi za odpor proti KT so znani že dolgo (naraščanje telesne teže in krčne žile), prav težave s prekomerno pigmentacijo pa so povzročile trend opuščanja uporabe med mlajšimi ženskami, starimi med 20 in 30 let.

   103
  • palisa1 je napisal/a na forum v temo Melazma oz. pigmentirana koža na obrazu.

   16. avg 2017 21:13

   Od posega z laserjem je minilo točno teden dni, koža se je 4. in 5. dan olupila in melazme ni več.

   Kot vzdrževalni tretma naj bi uporabljala samo posvetlitveni serum Even Brighter, ampak doma imam tudi serume z vitaminom C, niacinamidom, alpha arbutinom ipd, ki verjetno ne morejo škoditi. Kaj menite?

   Držim pesti in besno uporabljam SPF, sončna očala in klobuk, da si ne nakopljem novih težav.

   Da si boste laže predstavljale okrevanje, prilagam slike prvih dni po posegu:

   103
  • palisa1 je napisal/a na forum v temo Melazma oz. pigmentirana koža na obrazu.

   11. avg 2017 13:29

   Pozdravljene in čestitke za odličen forum. Ker sem sama na podlagi vaših mnenj dobila toliko uporabnih informacij, sem se odločila, da popišem svojo izkušnjo v upanju, da koristi še komu.

   Melazma se mi je pojavila med nosečnostjo pred petimi leti. Večinoma so mi napovedovali, da bo po porodu izginila sama od sebe, vendar se to ni zgodilo. Po letih prebiranja znanstvenih objav in uporabniških izkušenj na forumih sem prišla do zaključka, da je najverjetnejši vzrok za moje težave maternični vložek Mirena, ki zaradi nizke doze hormonov v uradnih virih ne velja za povzročitelja melazme, uporabnice pa druga za drugo potrjujejo to izkušnjo. Spomladi sem dala Mireno odstraniti in prišel je čas za odpravljanje škode.

   Odločila sem se za poseg s 1927nm frakcijskim laserjem v DC Rogaška. Ko sem prišla na pregled, mi je dr. Luft rekel, da sem že druga v istem dnevu, ki prihaja iz Ljubljane z melazmo. Povedal mi je tudi, da je preizkusil postopek Dermamelan, vendar ga ne izvaja, ker se je melazma vedno ponovila takoj po prenehanju vzdrževalnega tretmaja. 

   Poseg smo izvedli pred dvema dnevoma in okrevanje poteka nekoliko počasneje kot pri Tanji: rdečica je sicer manjša kot prvi dan, ampak še vedno prisotna, pigmentni madeži pa so izrazito potemneli. Videti je precej grozno, ampak imam občutek in upanje, da se ti "zažgani" madeži zdaj nahajajo samo še na površju in da se bo pod njimi v nekaj dneh pokazala zdrava koža brez melazme.

   Se oglasim s končnimi rezultati, ko bo okrevanje zaključeno.

    

   Še opis laserja thulium s komercialnim imenom C+B Permea:

   Clear + Brilliant Permea™. 
   The Clear + Brilliant Permea™ uses a low-power 1927nm thulium non-invasive fractional laser to minimize sun damage and correct skin pigmentation. The treatment is virtually painless, with a majority of patients describing an increased sensation of heat during application. Recovery is minimal with only minor redness and inflammation experienced immediately after treatment.
   103
 • palisa1 je spremenil profilno sliko.
  >
  • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
  0
 • palisa1 je spremenil naslovno sliko.
  >
  • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
  0
 • palisa1 se je registriral.

  11. maj 2017 10:48
  • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
  0
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Merika19 pred 3 dnevi
  Krasna
 • Binas 9. okt 2017 8:54
  Včeščna
 • Dow* 8. okt 2017 12:54
  ne, hvala
 • Dow* 8. okt 2017 12:51
  še kar
 • Binas 22. sep 2017 8:10
  vreden nakupa
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Danes pred X leti se je rodil prvi in največji ženski spletni portal Planet Lepote. <3