Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

7 stvari, ki jih na Facebooku raje ne objavljaj

24. avg 2017 12:00
0

Oglasno sporočilo

Kljub zabavi, ki nam jih socialna omrežja ponujajo, bi se morali bolj zavedati posledic pojavljanja na omrežjih. S tem, ko objavljamo stvari o svojem življenju, namreč lahko razkrijemo stvari, za katere ne bi želeli, da so razkrite. Verjetno ne želimo niti tega, da bi izpadli v slabi luči. Preverite, kaj je bolje zdržati zase.

PREBERITE TUDI: Ves ta blišč socialnih omrežij

1. Pravni nasvet

Ne prosite javno za pravni nasvet, saj si s tem lahko škodujete. Prav hitro lahko namreč razkrijete informacijo o sebi, ki je niste želeli podati, državni organi pa vam lahko povsod sledijo. Nasvet raje naslovite naravnost na tiste, za katere veste, da vam lahko pomagajo.

2. Zdravniški nasvet

Ni potrebe, da bi javno razlagali, kakšne težave imate, saj je očitno, da boste dober nasvet prejeli le pri svojemu osebnemu zdravniku, in ne pri vaših Facebook prijateljih, ki jih po vsej verjetnosti vaše bolezensko stanje sploh ne zanima.

3. Ne sprašujte stvari, ki jih lahko poiščete sami

Obstaja malo morje smešnih vicev, verzev ali slik na temo teh, ki stvari raje sprašujejo po socialnih omrežjih, namesto da bi jo sami poiskali pri stričku Googlu, ki (menda) vse ve in zna. Torej, veliko je stvari, ki jih lahko sami vpišete v Google in na ta način dobite najbolj ažurne informacije. Svojo lenobo torej rajši zadržite zase.

4. Ne sprašujte po receptih

Resno? Ste prepričani, da na širnem spletu ni dobrih receptov, ki jih lahko izberete po svojem okusu? Malo je namreč verjetno, da vam bodo vaši Facebook prijatelji podali ravno tak recept, ki tisti trenutek prija vašim brbončicam.

5. Službene stvari

Ne, ni potrebno povedati svojega mnenja o svoji službi, šefu ali sodelavcih, ker bodo to slej kot prej izbrskali. Če iščete novo službo, tudi to lahko opravljate bolj diskretno, ne po socialnih omrežjih.

6. Fotografije svojih golih otrok

Tu pojasnila verjetno niti niso potrebna.

7. Fotografije s potovanja

Fotografije s potovanj so idealne, da barabam poveste, da vas ni doma in da so vabljeni v  vaš prazen dom, da si vzamejo, kar jim srce poželi. Še manj so potrebni statusi, kot so ''Jutri gremo pa za 14 dni na dopust!''.

Ne zavedamo se, a sledijo nam lahko tudi malo manj dobri ljudje, ki našo naivnost lahko hitro izkoristijo.

PREBERITE TUDI: Facebook povzroča upad sreče in zadovoljstva pri ljudeh

0

Galerija

  Preberi še

  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 5. jun 2018 23:44
   Krasen in nežen
  • Katrin 5. jun 2018 23:16
   Povprečna
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali ste že slišali za 'earthing' ali 'grounding', po slovensko ozemljevanje?